Palethe: Historie of Songfestival.

Het Eurovisiesongfestival. De Grand Prix van het lied. En van de glitter. Een goeie 65 jaar na de eerste wedstrijd is het nog altijd één van de meest bekeken televisieshows ter wereld.
Vol wereldhits en sterren overgoten met pailletten. Een strijd die soms werd gewonnen op blote voeten, al eens werd gepresenteerd zonder ondergoed, waar teksten werden vergeten en waar gezongen werd met een kogelvrij vest aan.
Beleef samen met Axl Peleman, Neeka, Maarten en Esther van The Antler King en Wouter Mattelin de wonderjaren van het festival. Ze brengen een muzikale bloemlezing met de mooiste nummers uit de eerste 45 jaar, de gouden tijd toen een liveorkest de liedjes ondersteunde die nu in ons geheugen geprent zitten. De jaren van Poupées en puppets, van ‘Volare’, ‘Waterloo’ en ‘J’aime la vie’. Doorspekt met de leukste anekdotes en fijne weetjes. Over de vloek van de tweede, bizarre stemrondes, vergeten Belgen en de iconische 12 points.

Meer Foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *