Hoe Zou Het Zijn Met??

Achttien jaar geleden begon CC Palethe als één van de eerste cultuurcentra in Vlaanderen met line-up comedyshows. Eerst nog in de Zinnezaal maar daarna heel wat jaren in de Muzezaal (voor vele comedians een plaats waar je moest staan).

De grootste namen stonden op het podium van Palethe, velen zetten er zelfs hun eerste voorzichtige stappen op het podium. Maar voor elke comedian die van de Muzezaal doorstroomde naar de Zinnezaal, verdwenen er ook tientallen in de vergetelheid. Een gebrek aan talent of doorzettingsvermogen was vaak de oorzaak, maar soms zijn er ook andere redenen waarom een talent of grote naam van het podium verdween: een streng lief, een veeleisende hoofdjob, een verhuis naar het buitenland, politieke ambities, tv- of ander werk achter de schermen, faalangst,…

In samenwerking met de collega’s van CC De Werft in Geel kijken we nu eens in onze achteruitkijkspiegel. Tijdens ‘Hoe zou het zijn met…?’ overtuigen we comedians die plots verdwenen tot een (eenmalige?) comeback.

MC Stef Vanpoucke ontvangt, Olly, Dennis Vansant, Guy Folie en Arbi El Ayachi.

Stef Vanpoucke is heel bescheiden. Als het comedylandschap is wat het vandaag is, is dat ontegensprekelijk dankzij de pioniersrol die hij heeft gespeeld. Stef was van 1998 tot 2008 comedian en haalde drie maal de finale van Humo’s Comedy Cup. In 1998 was hij medeoprichter van The Lunatic Comedy Club (1998) en stond zo mee aan de wieg van de Vlaamse stand-up comedy boom: namen als Henk Rijckaert, Lieven Scheire, Wim Helsen, Han solo, Wouter Deprez, … zetten toen hun eerste stappen. Daarnaast was hij van 2001 tot 2022 boekingsagent van het eerste volledig op comedy gerichte boekingskantoor, door hem opgericht. Hij ontdekte of regelde optredens voor o.a. Philippe Geubels, Bert Gabriëls en Jens Dendonker. Momenteel is hij actief binnen het impro-wereldje met zijn eigen gezelschap De Nonsens Alliantie en binnen de BIL. Stef is MC van dienst!

Arbi El Ayachi is nooit met comedy gestopt, maar was de voorbije jaren zelden of niet op Vlaamse podia te zien. Regelmatig kregen we de vraag van comedyliefhebbers “Hoe zit het met Arbi? Is hij gestopt?”. Arbi – vriend en generatiegenoot van Kamal, Erhan Demirci en Latif – vond werk en de liefde in Rotterdam. Hij bleef spelen als comedian, ook op festivals zoals Utrecht International Comedy Festival. Na vele jaren terug bij ons!

Olly was Finalist 123 Comedy Award 2006, finalist  Gaga  Cup  2007  en  finalist  Deltion  Cabaretfestival  2008. Hij  was  ook  meermaals  te  zien in  Comedy  Casino  Cup  2007  en 2009 op Canvas. En toen werd het stil rond hem. Althans in ons deel van het land. In het Waasland is hij is een succesvol en bekend ondernemer binnen de horeca. Maar ook bij hem kriebelt de podiummicrobe terug. Na succesvolle passages in het verleden op ons podium mag hij dan ook niet ontbreken.

Dennis Vansant was in het verleden een vaste waarde in het kleine circuit. Zo was hij ook meermaals te gast in ons Comedy Café. Comedy was niet zijn enige passie. In 2016 gooide hij zijn leven drastisch om: hij werd cafébaas in Kopenhagen. Het bloed kroop waar het niet kon en ook in Denemarken kroop hij op het podium om zijn klanten met comedy te entertainen. Sinds eind ’22 in Dennis Vansant terug in België. Het spreekt voor zich dat we hem met open armen verwelkomen!

Guy Folie stopte na een carrière van bijna 10 jaar – met de meeste hoogtepunten gek genoeg in Nederland – in 2018 met comedy. Ook hij volgde een andere passie: drones. Hij verdiende jaren als dronepiloot de kost, adviseerde als pionier o.a. het wettelijke kader, maar op het moment dat hij dacht volledig los te zijn gekomen van de comedyscène, werd hij er terug ingetrokken. Niet als comedian, maar als boekingsagent voor comedians zoals Vincent Voeten en Jeroen Verdick, met de duidelijk afspraak: ik stap zelf nooit meer op een podium. Maar dat was zonder ons gerekend. Nog één keer de bommalauncher… dat wil je niet missen!

Meer Foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *