Esther Van Hees Trio.

Zangeres Esther Van Hees kan eindeloos meezingen met de muziek die ze als kind ontdekte in de cd-collectie van haar ouders. Klassiekers als ‘Sammy’ van Ramses Shaffy, ‘Rozane’ van Wim De Craene en ‘Twee Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud vormen het repertoire van dit kleinkunstprogramma. Esther speelt haar favoriete Nederlandstalige muziek met topmuzikanten Jeroen van Vliet op piano en Miguel Boelens op saxofoon.
In 2019 bracht dit trio het album ‘Gelukkig Zijn’ uit. In oktober 2023 verschijnt een nieuwe EP met werk van onder meer Clouseau, Noordkaap en Jules de Corte. Binnen welke stijl de zangeres precies valt is voor haar niet van het grootste belang. Sinds ze in 2015 een kleinkunstprogramma uitprobeerde tijdens een ‘artist in residence’-week in Pelt voor JazzCase is dat genre nauw bij haar hart gebleven. Daarvan getuigde ook haar samenwerking met het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw met de muziek van Ruud Bos. Voor de Molse zangeres staat de emotie en het overbrengen daarvan altijd centraal, en dat in haar moedertaal.

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *