Guido Belcanto en Roland – Les stratiers de la chanson

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande folk- en bluesartiest is, dan zal het antwoord unaniem luiden: Roland.
Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande zanger van het levenslied is, dan is het antwoord klaar en duidelijk: Guido Belcanto.
Deze twee cultfiguren zorgen nu voor een onvergetelijke muzikale avond. Bij een eerste gesprek tussen de twee over het repertoire dat ze willen spelen, kwam er na een kwartier tijd al een tiental songs tevoorschijn die ze beiden in het hart dragen. Oude cowboyliedjes van Ramblin’ Jack Elliot, de smartlappen van de Zangeres zonder Naam, de blues van Ferre Grignard … liedjes in het Vlaams, Engels, Frans en zelfs Spaans.
De liederenschat en kennis van het oude repertoire die de twee stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.
Een niet te missen muzikale hoogmis!

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *