Pelt Jazz – Celestial Planes

Gitarist Roeland Celis speelt een belangrijke rol in HAST en N∆BOU, de band van tromboniste Nabou Claerhout waarmee hij ook op North Sea Jazz stond. Met zijn eigen trio Celestial Planes debuteert hij in 2022 met het gelijknamige album op SoulFactory Records, het label van Ewout Pierreux en Tutu Puoane. De groep werd aanvankelijk opgericht om jazzstandards te spelen in het clubcircuit, maar groeide door als vehikel voor de composities van Celis.
De jonge Brusselse gitarist heeft een warm en smaakvol geluid dat teruggaat naar de klassieke bop-gitaristen, maar kiest in zijn spel voor abstracte en soms aan rock gelieerde akkoorden. Lyrische en zachte passages worden afgewisseld met cluster-harmonieën en zware riffs.
Lichte en donkere kleuren bestaan naast elkaar of worden vermengd. Als partners koos Roeland voor Hendrik Vanattenhoven op contra-bas en Matthias De Waele op drums, beiden actieve muzikanten in het Belgische jazzlandschap met een direct herkenbare sound en speelstijl. Tenorsaxofonist Lennert Baerts werd aan het trio toegevoegd.

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *