Palethe – Pelt Jazz

De Zwitserse tenorsaxofonist, klarinettist en componist Christoph Irniger weet met zijn muzikaliteit in elke setting het verschil te maken. Hij toont zich een ware meester in orkestratie. Zijn composities laten zien dat toegankelijke melodieën en complexe klankwerelden elkaar niet hoeven uit te sluiten, maar juist in harmonie kunnen samenleven.
Het Christoph Irniger Trio werd opgericht in 2012, met de Zwitser Raffaele Bossard op contrabas en de Israëliër Ziv Ravitz op percussie. De albums ‘Gowanus Canal’ (2012) en ‘Octopus’ (2015) vormen een sterke staalkaart van hun kunnen. De muziek van het trio verenigt technisch vernuft met gepassioneerd samenspel en is zowel tijdloos als actueel.
In de huidige setting speelt de band als kwartet met Nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder, die internationaal gezien wordt als een autoriteit op zijn instrument. Hij speelde al met David Binney, Mark Turner en Ambrose Akinmusire.

Meer Foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *