Pelt Jazz – Nicholas Thys 5tet Sound Circus.

Bassist Nicolas Thys heeft overal ter wereld gespeeld op alle grote festivals, met Toots Thielemans, Lee Konitz, Mal Waldron en vele anderen. De laatste jaren heeft hij veel succes met de energieke band TaxiWars.
Voor zijn kwintet Sound Circus omringde hij zich met vier talenten van de jongere generatie. Zij spelen een repertoire gebaseerd op de ‘Golden Age’ van de Broadway-musicals, muziek uit de swingperiode en songs beïnvloed door de traditie van New Orleans. Denk aan evergreens zoals ‘Stardust’, ‘When Sunny Gets Blue’ en ‘Do You Know What It Means To Miss New Orleans’. Kenmerkend voor dit oeuvre zijn de feestelijke en ritmisch opzwepende klanken. De muziek was destijds bedoeld voor een uitgaanspubliek om op te dansen en juist dat danselement vormt de basis van het kwintet.
Sound Circus staat voor fun, energie, lyriek, swing en een snuifje romantiek. Het is tijdloze muziek die de harten van de mensen verwarmt en de zielen betovert.

Meer Foto’s & Filmpjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *