Christophe Vandegoor & Paul Herygers

Crossen, vliegen, duiken en weer opstaan. Veldrijden. Cyclocross. Een uur ploeteren in de modder, klieven door het mulle zand of vliegen over een hard bevroren parcours. Met de fiets op de schouder, wippend over de balken, springend over greppels. Onherkenbare gezichten, getekend door de koude of besmeurd door het slijk.
Deze wintersport heeft het allemaal: dramatiek, bikkelharde duels, intriges, overvolle biertenten met een snuifje folklore, heroïek en hondstrouwe supporters. O ja, wij zijn héél goed in deze sport! Het lijstje Belgische wereldkampioenen is indrukwekkend lang.
In ‘Crossen, vliegen, duiken en weer opstaan’ sleuren wielerverslaggever Christophe Vandegoor en meesterverteller en oud-wereldkampioen Paul Herygers je mee over de balken. Op zoek naar de roots van het veldrijden en de boeiendste verhalen van deze intrigerende sport.
Eén ding is zeker: de bijzonder sterke liveband zal je uit je stoel sleuren met hét veldritlied bij uitstek ‘Sweet Caroline, oh oh oh!’

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *