Lara Rosseel Quintet – Pelt Jazz.

Begin 2020 was Lara Rosseel dé verrassing van de Belgische jazzscene. Met een in eigen beheer uitgebracht album ‘De Grote Vrouw’ veroverde ze zaal na zaal en haar concert op het grote podium van Jazz Middelheim maakte een verpletterende indruk.
Niet zo verwonderlijk: haar band zorgde voor een weelderige kleur en de composities van Rosseel getuigen van diepe liefde voor de jazzmuziek, flirtend met Afrikaanse traditionele roots en filmische intimiteit.
Trompettist Sam Vloemans is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Vitja Pauwels is één van de opvallende jonge stemmen van het moment, een gitarist van wonderlijke texturen. Wild card is de uit Benin afkomstige percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up.

Lara Rosseel: contrabas

Vitja Pauwels: gitaar

Willem Heylen: gitaar

Sam Vloemans: trompet, bugel, percussie

Angelo Moustapha: drums, percussie

Meer Foto’s.

Lara Rosseel Quintet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *