Pelt Jazz in Palethe.

‘Ik hou echt van het pianotrio’, zegt pianiste Aki Takase met dezelfde passie die haar spel vormgeeft. ‘Maar niet van het oude idee dat de pianiste de koningin is en de bassist en drummer slechts bijfiguren. We zijn gelijk.’
In de loop van bijna vier decennia heeft Takase altijd voor nieuwe impulsen gezorgd, met rietblazers als David Murray en Rudi Mahall of collega-pianist (en echtgenoot) Alexander von Schlippenbach, vaak in duoverband. Ook solo weet zij te imponeren.
Maar het Auge-trio richt zich dus niet alleen op het bijzondere spel van Takase. Ook bassist Christian Weber en drummer Michael Griener behoren tot de meest eigenzinnige virtuozen op hun instrument. Met saxofonist Ellery Eskelin hebben zij schitterende albums gemaakt.
In januari 2021 verscheen hun debuutalbum ‘Auge’ op het Intakt-label, een mooie samenwerking tussen gelijkwaardige partners.

Aki Takase (piano), Christian Weber (contrabas), Michael Griener (drums)

Meer Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *