Diana Jones – Caféconcert

Singer-songwriter Diana Jones weet al jarenlang te ontroeren met sociaal bewogen songs over echte verhalen. Zoals dat van Henry Russell, de mijnwerker die stierf in een ingestorte mijnschacht en zijn laatste uren besteedde aan het schrijven van een laatste liefdesbrief aan zijn vrouw. Dit prachtnummer werd ook opgenomen door Joan Baez.
Haar laatste album ‘Song to a refugee’ is nogmaals het bewijs van haar sociale engagement en de aandacht voor maatschappelijke problemen in haar werk. Puur en aangrijpend, een album dat niemand onberoerd laat en de vluchtelingenproblematiek en slachtoffers van mensenhandel een gezicht geeft. De gastbijdragen mogen er ook zijn, Jones kreeg de hulp van niemand minder dan Richard Thompson, Steve Earle én Peggy Seeger. ‘Songs to a refugee’ werd uitgeroepen tot album van het jaar bij Euro Americana Chart.

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *