Pelt Jazz – Don Marsh

Voor zijn debuut ‘Marshland’ componeerde pianist Wouter Van den Broeck een vierdelige suite, die wordt gekenmerkt door rijke melodische motieven, harmonische weelde en krachtige improvisaties.
Voor zijn akoestische jazzkwintet Don Marsh V omringde Wouter zich met enkele van de grootste talenten van Belgische bodem. Zielsverwant en opkomend talent Warre Van de Putte was een evidente keuze: een saxofonist met een maturiteit ver voorbij zijn levensjaren. Drummer Matthias De Waele en bassist Janos Bruneel zijn een gedroomde ritmesectie. Als kwantumfysici manipuleren ze de tijd en op het gepaste moment vertrekken ze als een raket. Trompet-ster Jean-Paul Estiévenart is het verrassingselement, altijd zoekend en eindeloos inspirerend.
De muziek van Don Marsh V is zowel spontaan als geordend, even romantisch als abstract. Soms onbedwingbaar swingend, vaak bedwelmend lyrisch. Het kwintet staat garant voor inspirerende jazz met zowel emotionele als intellectuele zeggingskracht.

Meer Foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *