Post Uit Hessdale Man Strikes Back.

Vijf houten driehoeken, een jongleur en een drummer. Stijn Grupping jongleert door botsballen van de ene driehoek naar de andere te kaatsen. Muzikant Frederik Meulyzer pikt in op het ritme met zijn drums. Samen componeren ze muziek en een intrigerend lijnenspel van rondvliegende botsballen. Alles hangt af van de precisie van de jongleur en van de reactiesnelheid van de drummer.
Tot de houten driehoeken nieuwe posities innemen. Het concert ontwikkelt zich tot een spannende choreografie van objecten, jongleur en muzikant. Maar wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Of is het een gelijk opgaande dans? Elke driehoek komt met een eigen persoonlijkheid tot leven. Maar hoe baldadiger de driehoeken worden, hoe uitdagender voor de jongleur om de ballen in de lucht te houden.
Als extraatje tonen we in de foyer nog de korte voorstelling ‘On Point’ door Circumstances (Piet Van Dycke). Twee mannen (Samuel Rhyner en Cal Courtney) balanceren op elkaar en door de ruimte. Ze wankelen en weifelen, navigeren langs schouders en obstakels. Wat begint als een spel ontwikkelt zich tot een gemeenschappelijke uitdaging. Elke stap, aanraking, verschuiving moet exact zijn.

Meer Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *