Pelt Jazz – Jazz Duo Stockhausen Van Vliet.

In het najaar van 2020 besloot de lyrische en eigenzinnige Duitse meester-trompettist Markus Stockhausen – inderdaad, zoon van de wereldberoemde componist – om zijn groep Quadrivium om te dopen tot de Markus Stockhausen Group en daarvoor de Nederlandse pianist Jeroen van Vliet uit te nodigen.
De ontmoeting tussen de trompettist en de pianist begon met een verkenning als duo. In Markus’ studio werden de eerste stukken en improvisaties uitgeprobeerd, het begin van een geïnspireerde samenwerking.
Nu, drie jaar en vele concerten later, treden Stockhausen en Van Vliet op als duo bij Pelt Jazz. Het repertoire sluit aan bij wat de twee improviserende componisten in de Markus Stockhausen Group hebben neergezet, maar nu met een andere vrijheid en ruimte. De muziek is transparant, esthetisch, gloedvol en verhalend, vol spannende en intieme improvisaties. De composities van het duo raken je in het hart.

Meer Foto’s & Filmpjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *