Jan Verheyen – The Boy In The belfry

“Een jongen raakt bezeten door klokken en bekijkt de wereld vanuit zijn torenperspectief. Vanuit de historie van klokken en beiaard krijgt hij eigenzinnige inzichten over het heden en de toekomst. Het lijkt wel alsof hij weet waar de klepel hangt. Of is dat hoogmoed? Om dat te weten te komen, daalt hij af uit de toren om zijn wereldvisie te toetsen aan de dagelijkse werkelijkheid.”
Jan Verheyen, stadsbeiaardier van Hasselt en Neerpelt, werkte de afgelopen maanden bij C-Takt in Neerpelt aan deze voorstelling met zijn toerbeiaard. Hij vertelt zijn persoonlijk verhaal, doorspekt met weetjes uit de beiaardgeschiedenis en opgesmukt met vernieuwende muziek, waarin de beiaard verassend anders klinkt, begeleid door elektronica. Een voorstelling waarbij de grenzen tussen waarheid en fantasie, tijd en eeuwigheid, cultuur en erfgoed, ernst en humor vervagen.

Spel: Jan Verheyen
Tekst: Claudia Nieuwenhuizen, Jan Verheyen
Compositie: Jan De Maeyer, Ludo Mallants, Jan Verheyen
Coaching: Claudia Nieuwenhuizen
Productie: Bells Lab i.s.m C-Takt

Meer Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *